Transport GRATUIT

Culoarea lentilei ochelarului de soare

Culoarea lentilei ochelarului de soare defineşte nu numai apariţia vizuală, ci și cât de bine poţi diferenţia diferite culori şi totodată cât de clar poţi vedea. Unele lentile colorate sunt mai “contrastante”, de aceea asigură vedere mai clară, însă în acelaşi timp micşorează diferenţierea culorilor, care ar putea fi periculos, de exemplu: dacă conducem un autovehicul şi nu putem deosebi corect culorile lămpii de semnalizare. Se poate cumpăra ochelari de soare de aşa fel, la care se poate schimba lentilele, astfel putem folosi acea culoare în ramă, care se potriveşte cel mai bine în activitatea curentă.

Am adunat culorile de lentile de ochelari de soare cele mai populare şi descriem ca ce fel de culoare, la care fel de sport este recomandat a se folosi:

- Lentilele de culoarea roşie / portocalie sunt recomandate a se folosi la sporturi de zăpadă, dar numai în zilele cu nori. Pentru vânători este recomandat la trageri de ţinte din argilă

- Lentilele de culoare violet sunt recomandate de asemenea pentru vânători, la trageri de ţinte din argilă cu remarca, ca fundalul este verde (cu iarbă / pădure).

- Lentile de culoarea cuprului sunt populare în cadrul jucătorilor de golf, deoarece  scoate mingea de golf la iveală, faţă de cerul albastru şi faţă de iarba verde, astfel acesta este mai uşor de urmărit.

- Lentilele albastre şi verde fac mai ușoară urmărirea mingii de tenis.

- Lentilele de culoare gri sunt cele mai neutre și sunt recomandate aproape la toate sporturile deoarece influenţează cel mai puţin saturaţia de culori.

- Lentilele de culore maro corectează contrastul (prin filtrarea luminii albastre), şi este recomandat la toate sporturile de iarnă. Pe lângă acesta poate fi folosit şi de vânători în condiţii de lumină puternică.

- Ochelari de soare cu lentilele de culoarea galbenă oferă cel mai mare contrast şi condiţii de vedere ceva mai puternice, de aceea în special se recomandă la sporturile în legătură cu ţintirea. Dezavantajul lentilei galbene este că adevărata culoare a obiectelor este greu de stabilit ( în cazul sporturilor cu automobile ar putea fi problemă, dacă pilotul nu poate să deosebească culoarea lămpii de verde, galben sau roşu de marginea terenului).