Transport GRATUIT

Moda ochelarilor de soare

Mărcile renumite de ochelari de soare aduc la cunoştinţa cumpărătorilor în fiecare an, ce fel de trenduri, culori, stiluri vor fi determinante în anul respectiv in domeniul modei ochelarilor de soare. Majoritatea acestor colecţii sunt prezentate în centrele principale de modă ale lumii, dar nu fiecare piesă prezentată devine "best seller". Chiar dimpotrivă.

De foarte multe ori numai o mică parte a colecţiilor prezentate ajunge pe piaţă sau va fi cumpărată de oameni care urmăresc moda. În această privinţă nu este nimic deosebit, fiindcă moda ochelarilor de soare este asemănătoare pieselor de îmbrăcăminte de la marile parade de modă. Numai o mică parte a acestora trece de pe platforma de prezentare a modei la trenduri cotidiene de îmbrăcăminte.

A prezice modelul de ochelari cel mai favorit pentru sezonul următor este aproape imposibil, dar luând în considerare trendurile de anul trecut, putem oferi idei la ce ne putem aştepta pentru anii viitori referitor la moda ochelarilor de soare.

Oamenii de câţiva ani sunt în ferbă retro. Din nou a devenit la modă camaşa cu carouri, pantofi cu tocuri înalte de stil Marylin Monroe, a devenit în modă să te îmbraci ca un băiat Marlboro cu faţa uşor nerasă. Trendul acesta poate fi văzut şi în moda ochelarilor de soare. Până la sfârşitul anilor '80 ochelarii de Wayfarer aflaţi la modă timp de mai multe decenii, s-au reîntors de câţiva ani pe rafturile magazinelor de optică, şi au fost la fel de populari ca şi în urmă cu 30-40 de ani. Azi deja au devenit piese obligatorii ale tuturor adolescenţilor şi tuturor tinerilor, care frecventează festivale. Deoarece modelul acesta este prezent destul de puternic în moda ochelarilor de soare, nu ne-am gândi că stilul special Wayfarer ar face fată prea mult timp, dar în următorii 1-2 ani putem purta aceşti ochelari de soare stiloşi.

Aşteptatul Best Seller al viitorului vor fi ochelarii tip aviator, cu un pic de modificare din secolul XXI. Povestea modelului a început încă în anul 1938, când fortele aeriene din SUA au dispus dezvoltarea ochelarilor de soare pentru aviatori. Aceştia au devenit ochelarii de soare tip aviator cu ramă îngustă din metal si cu lentila ca oglinda. Modelul acesta îşi trăieşte epoca de glorie a mai multa oară în ultimii 1-2 ani, dar de când se comercializează si  cu lentila colorată ca oglinda, au devenit probabil mai populari. Azi deja pe lângă lentilele clasice cu înveliş ca oglinda de culoare argintie şi neagră, ochelarii de soare se comercializează şi cu lentile ca oglinda de culoare roşie, albastră, verde, galbenă. Deoarece este vorba despre un model unisex pot fi purtati atât de bărbaţi cât şi de femei.

Ochelarii de soare în forma de ochi de pisică sunt din nou la modă! Cine nu a văzut deja în filme vechi fete intr-un Cadillac cabrio lung, de 6 metri, purtând ochelari de soare în formă de ochi de pisică şi rochii cu buline, care se distrau pe muzica nebunească Rock and Roll. Aşa este dragi vizitatori, ochelarii aceştia sunt din nou consideraţi la modă după 50-60 de ani. Tipurile de acest gen nu sunt încă atât de larg răspandite încât să fie purtate de toate femeile pe stradă, dar este aproape sigur, că ochelarii de soare de acest gen vor apărea în număr din ce în ce mai mare în mediul nostru.

Ochelarii de soare în formă de ochi de pisică înlocuiesc întrucâtva ochelarii de soare pentru femei stilul Oversized care acoperă jumătate din faţă,  care au fost la modă în ultimii 5-8 ani. Dacă aveţi acest fel de ochelari şi îi consideraţi ca nişte accesorii de modă, atunci trebuie să vă cumpăraţi cât mai repede o pereche de ochelari de soare noi.

Sperăm că am reuist  să vă ajutăm în alegerea ochelarilor de soare potriviţi. În cazul în care cumpăraţi ochelari de soare numai pentru că vreti să vă protejaţi ochii, atunci faceti abstracţie de îndrumarea noastră, însă dacă îi consideraţi ca nişte accesorii de modă, atunci trebiue să vă gândiţi la trendurile scrise mai sus.