Transport GRATUIT

Ochelari de soare Polaroid

Pentru prima dată au fost fabricați ochelari de soare polarizați în anii 1930 de către Edwin H. Land. El a descoperit acel material polarizant, care a putut fi folosit pentru lentilele ochelarului de soare şi astfel lentilele au devenit polarizate. După asta, George Wheelright şi Edwin H. Land au înfiinţat firma denumită Polaroid Corporation, care a început să se funcţioneze în anul 1937. Materialul polarizant descoperit de Land au folosit nu numai la fabricarea lentilelor, dar şi pe tărâmul fabricării filmelor.

Dar ce înseamnă, de fapt, lentila polarizată?

Ochelarii de soare cu lentila polarizată se deosebesc de ceilalți ochelari de soare prin faptul că pe suprafaţa lentilei au un strat polarizat. Lentila prevăzută cu materialul polarizat permite numai trecerea razelor şi fascicolelor de raze de direcţie verticală. Deci lumina orbitantă reflectată de pe diferite suprafeţe, de pe diferite materiale, nu trece prin lentilă.

De ce ne sunt necesari ochelari cu lentilele polarizate?

Ochelarii de soare cu lentile polarizate pot să ne uşureze viaţa în mai multe cazuri. Prima dată pescarii şi cei care folosesc nave cu velă au descoperit caracteristica avantajoasă a lentilelor, dat fiind faptul că învelişul polarizant micşorează luciul perturbător reflectat de suprafaţa apei. Razele de soare reflectate de pe suprafata apei nu trec peste lentilele polarizate, astfel putem „vedea” mai bine sub suprafaţa apei, câteodată şi chiar la adâncimi surpinzători mai mari.

La conducerea autovehiculelor se întâmplă ca razele reflectate de pe asfaltul stălucitor să deranjeze vederea. La folosirea ochelarilor de soare cu lentilă polarizată însă, această problemă nu apare.

În zilele noastre mulţi au recunoscut avantajele ochelarului de soare polarizat, în special dintre cei care fac sport în aer liber, din ce în ce mai mulţi (de ex. schiori, snowboardişti, biciclişti, jucători de golf, excursioniști) folosesc aceste modele cu plăcere.

Ochelarii de soare cu lentilă polarizată pot fi utilizați cu succes în viața cotidiană. Există multe cazuri când lumina ajunge în ochi nu direct de pe suprafaţa reflectantă, ci prin „refractaţie” şi orbeşte vederea.

În magazinul nostru online ne străduim să prezentăm un sortiment vast de modele de ochelari de soare cu lentile polarizate. Pe pagina noastră web se găsesc în special ochelari de soare sport polarizați, ochelari de soare clasici cu lentile polarizate şi la modă.

Lista ochelarilor de soare Polaroid, oferite în magazinele online CoolVision, puteţi vedea AICI!

 

 

Polaroid sunglasses | Polaroid sunčane naočale | Polaroid Sonnenbrillen | Polaroid napszemüvegek | Polaroid naočare za sunce